BIOGRAFI

Cliff Isaksen kommer fra øya Røst, et lite fiskevær ytterst i Lofoten, så langt ut i havet «at stormås’n snakka engelsk». På et sted hvor de fleste vennene hans viet all sin tid til fotball, fiske, og andre ting på f***, var Cliff mer opptatt av gitar og garasjeband. 

 

Det var ikke lett å utvikle seg musikalsk på ei øy hvor gitarlærere ikke vokser på trær – ja hvor det strengt tatt ikke vokser trær i det hele tatt. Etter å ha vært gjennom samtlige instrumenter i skolekorpset og lært seg selv å spille både gitar og piano, dro Cliff til Tromsø og Musikkonservatoriet forå få fart på sakene. Det var ikke hans greie, ikke Idol hellerviste det seg, men etter å ha blitt både nedstemt og utstemt fikk Cliff et nasjonalt gjennombrudd som en av Jørn Hoels solister i Det Store Korslaget i 2009. Der fikk han vist frem sine evner som sanger og musiker for et større publikum og har siden opplevd stor etterspørsel som musiker på både utesteder og eventer. Kjent for sin fantastiske musikalitet og like fantastiske flåkjeft har han helt siden han var 16 år underholdt hundretusenvis av publikummere på over 1500 spillejobber i hele Norge.

 

Cliff har alltid laget sin egen musikk, og jobbet med den ved siden av dagjobben sin (som foregår på kveldstid).  I løpet av de siste årene har det blitt stadig flere innspillinger som har samlet seg på harddisken i hjemmestudioet, og han og produsent Jon Marius Aareskjold – en stor fan av Cliff – har jevnt og trutt jobbet frem produksjonen. Cliff spiller og produserer det meste selv, og står også for mesteparten av innspillingen.